I Love the World
I Love the World
Facebook
Hotell Flyg Hyrbil

JUL I NEW YORK

En magisk tid

Besök New York under julen en gång i ditt liv!

Vi kan nog tycka att man skall försöka besöka New York under julen i alla fall en gång. New York har ju blivit en stad som många återvänder till och då ska man passa på att åka hit antingen innan jul eller faktist fira Jul och Nyår här. Julen anses starta upp med Macy´s Thanksgiving Day Parade då man också brukar få se tomten. Tomten finns sedan på Macy´s fram till Julafton. Den andra stora händelsen i New York under julfirandet är ju upptändandet av den gigantiska julgranen på Rockefeller Center. Upptändningsceremonin följs av både folk i massor på plats och miljoner tittare via TV. Shoppingen slår också rekord under julen då med Black Friday som är stora readagen, dagen efter Thanksgiving.

Macy´s Thanksgiving Day Parade New York
Bild: Macy´s Thanksgiving Day Parade 2000

Macy´s Thanksgiving Day Parade

Tors 23 Nov 2017. Kl 09-12

Start 77th Street and Central Park West
Macy´s Thanksgiving Day Parade började redan 1924. Det är en av de största händelserna under året i New York och folk vallfärdar ut på gatorna för att följa paraden. Paraden pågår under ca 3 timmar av avslutas vid Macy´s vid Herald Square, 34th street. Paraden är känd för sina gigantiska uppblåsta ballongfigurer och självklart alla folk som uppträder i paraden.
BOKA PLATS

Julgranen vid Rockefeller Center

Granen tänds Ons 29 Nov 2017. Kl 19-21

30 Rockefeller Plaza (Julgranen står tänd till 7 Jan kl. 21)
Traditionen med att ha julgranen på Rockefeller Plaza började 1933, samma år som Rockefeller Plaza stod klar. Julgranen tänds av the Mayor of New York under en upptändningsceremoni. Julgranen är dekorerad med över 50.000 lampor. Kvällen TV-sänds över hela USA och på plats brukar det vara stora stjärnor som uppträder. Ceremonin är väldigt populär och folk kommer tidigt för att få en plats. Det är gratis att besöka ceremonin men vill man ha en bokad plats med bra vy över upptändningen kan man boka en plats på den sk. Rockefeller Center Christmas Tree-Lighting Gala. Det kostar en slant men en once-in-a-lifetime-experience.
BOKA PLATS
Julgranen på Rockefeller Plaza, New York
Bild: rockefellercenter.com

Biljetter till julaktiviteter i New York!

The Rockettes en Jultradition


The Rockettes, New York Radio City Music Hall, 10 Nov 2017 - 1 Jan 2018
The Rockettes är en av USAs och Världens mest kända dansgrupp med tjejer som gör sk. precisionsdans. Dom är helt fantastiskt duktiga. Historien med the Rockettes som grupp går enda tillbaka till 1925 då gruppen startade i St. Louis. Sedan 1932 när Radio City Music hall öppnade sina dörrar har the Rockettes uppträtt här med sin årliga Julshow (Radio City Christmas Spectacular). Vi såg showen 2006 och den var helt fantastisk, gåshudsvarning. Du får den där känslan av en Amerikansk jul när du sitter i salongen. The Rockettes dansuppvisningar, scendekoren och de övriga som är med i showen gör det så skickligt.

Julshowen spelas flera gånger per dag fram till 1 januari 2018.
JULEVENT I NEW YORK
23 Nov 2017
6th Avenue New York
Köp biljetter
29 Nov 2017
Rockefeller Plaza New York
Köp biljetter
10 Nov 2017 - 1 Jan 2018
Radio City Music Hall New York
Köp biljetter
Gilla oss på Facebook
Instagram
2007 © www.ilovetheworld.se. Epost: [email protected]
Sekretesspolicy | Sitemap
Top